top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Uiensoep met Kip en Kastanjechampignons

Een heerlijke soep voor als het buiten guur en koud is. Je kunt deze soep heel goed van te voren maken en dan eten na een lekkere wandeling door het bos. Nagenietend van de prachtige herfstkleuren en paddenstoelen die je bent tegengekomen.


Ingrediënten:

· 600 gram Ui, in ringen gesneden

· 200 gram Kastanjechampignons

· 1 tl Gemalen Komijn (Djinten)

· 2 kippendij filets

· 3 liter kippenbouillon

· Een handje Vermicelli

· Zonnebloemolie

· Geraspte kaas (Als je dat lekker vindt.)


Bereiding:

Doe wat zonnebloemolie in een ruime pan en verhit op hoog vuur. Voeg de ui toe en bak kort aan. Zet nu het vuur laag en laat de ui langzaam glazig en bruin worden. Roer er wel af en toe in om te voorkomen dat het aanbrandt. Het ‘karamelliseren’ van de ui kan gerust zo’n 15 tot 20 minuten in beslag nemen. Langer op lager vuur geeft een beter resultaat en voorkomt een bittere, aangebrande smaak.


Snij intussen de champignons in plakjes en voeg ze toe als de ui lekker bruin is. Doe er dan ook de komijn bij.


Kook de kip in de bouillon tot deze gaar is. Haal nu de kip uit de bouillon en hou deze apart. Voeg de bouillon toe aan de uien ne breng het geheel aan de kook.

Als de soep kookt, voeg dan de vermicelli mee en laat de soep nog 10 minuten koken. Snij intussen de kip in blokjes en voeg dit toe. Als alles goed heet is schep je de soep in kommen en voeg je eventueel naar smaak geraspte kaas toe.


Je kunt ook crostini’s maken door stokbrood te bestrooien met geraspte kaas en deze te gratineren in de oven.Eet smakelijk.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


Post: Blog2 Post
bottom of page