top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Winterse Erwtensoep

Ingrediënten: (voor 8 personen)

· 500 gr. spliterwten

· 2 liter water

· 2 blokjes runderbouillon

· 500 gr. hamschijf

· 2 speklappen zonder zwoerd

· 1 grote ui, in kwart ringen gesneden

· 1 winterpeen

· ½ knolselderij

· 1 prei

· 1 rookworst

· Peper en zout

· Roggebrood

· Katenspek


Bereiding:

Spoel de spliterwten af en doe ze met het water in een ruime kookpan. Voeg de ui toe en ook het vlees. Breng aan de kook en laat 2 uur zachtjes doorkoken. Roer af en toe door, je ziet dat de erwten langzaam uit elkaar vallen.


Snij intussen de wortel, de knolselderij in dobbelsteentjes en het witte deel van de prei in halve ringen. Na 2 uur haal je het vlees uit de soep en snij je ook dat in blokjes. Doe het vlees terug en voeg de groente bij de soep, laat vervolgens nog een uur doorkoken.


Breng de soep op smaak met peper en zout en serveer met plakjes rookworst en het roggebrood belegd met katenspek.


Ikzelf vind het extra lekker om de soep pas de volgende dag te eten, hij wordt dan wat dikker en de smaken worden harmonieuzer.


Superlekker als het snertweer is. Geniet er van.


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page