Ideaal als je wat bloemkool over hebt van de vorige dag. Je kan er ook de aardappeltjes door doen en zelfs eventueel de kaassaus die je over hebt. Doe gewoon eens lekker gek...
Ingrediënten:
· 1 Ui (grof gesneden)
· Een halve bloemkool
· Een blokje Groentebouillon
· 1 liter Water
· Geraspte kaas
· Zout
· Pul Biber (Gesneden gedroogde Chilipeper)
· Knoflookolie
Bereiding:
Verhit een scheut olijfolie in een flinke soeppan en voeg de uit toe. Fruit deze even aan en voeg vervolgens de gesneden bloemkool toe. Laat deze 5 minuten lekker meebakken. Blijf wel omscheppen zodat het niet aanbrandt.
Blus af met een liter water, voeg het bouillonblokje toe en laat lekker doorkoken tot de bloemkool goed gaar is. Vervolgens de soep pureren met een staafmixer. Voeg naar smaak geraspte kaas toe en laat doorkoken tot de kaas is opgelost en geen draden meer trekt.
Breng op smaak met wat zout en wat Pul Biber. Wees hier wel voorzichtig mee, laat na het toevoegen even ‘intrekken’ alvorens te proeven. Je kunt altijd nog wat meer toevoegen.
Geniet er van.
Comments