top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Italiaanse soep van Paprika en Tomaat

Ingrediënten:

· 2 gele Paprika’s

· 2 flinke (Roma) Tomaten

· 1 Rode Ui

· Een handje zoete mais

· 1 el Groene Pesto

· 1 el Tomaten Tapenade

· 1 ltr Kippenbouillon

· 3 takjes verse Oregano

· 3 takjes verse Rozemarijn

· Een flinke scheut kookroom

· Maizena



Bereiding:

Verwijder de zaadlijsten uit de Paprika en snij deze vervolgens, net als de Roma Tomaten, in grove stukken en verdeel in een ovenschaal. Duw de takken Oregano en Rozemarijn er een beetje tussen en grill dit alles ongeveer 10 minuten op hoge temperatuur (200+ graden) in de oven.


Zet intussen de rode ui aan in wat olijfolie en voeg dan de pesto, de tapenade, de mais en de kippenbouillon toe. Haal de Paprika/Tomaat uit de oven en voeg ook toe aan de soep. Laat alles even lekker doorkoken. Haal de harde stengels van de Rozemarijn uit de soep maar laat de blaadje er zoveel mogelijk in zitten.


Pureer het geheel vervolgens met een staafmixer en voeg de kookroom toe. Gebruik, als je dat wilt, de Maizena om alles iets meer te binden.


8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page