(Past in een koolhydraat arm dieet)
Ingrediënten:
· Een halve knolselderij
· Een middelgrote pastinaak
· 200 gr gesneden rode biet
· Een halve ui, gesnipperd
· 100 gr blokjes vetspek
· 350 gr gehakt (rund of half om)
· Gehaktkruiden met zout
· Paneermeel
· Een flinke lik mosterd
· 3 eieren, waarvan 2 gekookt.
· Olie en roomboter om de ballen te braden
Bereiding:
Schil de knolselderij en de pastinaak en snij ze in grove stukken. Kook ze in ruim water met wat zout. Verwarm intussen ook de biet op een laag vuurtje. Zet ook het spek op een laag vuurtje en laat dit langzaam uitbakken tot kaantjes.
Meng intussen het gehakt met de gehaktkruiden, het paneermeel, de mosterd en 1 rauw ei. Maak hier vervolgens 2 ballen van, gevuld met een gekookt ei en braad deze gaar in olie en roomboter.
Pureer de knolselderij en de pastinaak en meng met de ui, de bietjes en de spekjes. Serveer de stamppot met de gevulde bal en een lekkere schep van het braadvocht.
Geniet er van!
Comentários