top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Bloemkoolschotel met gehakt en puree

Ingrediënten: (Voor 2 à 3 personen)

· 600 gr Bloemkoolroosjes

· 300 gr Rundergehakt

· 400 gr Aardappelen (of kant en klare puree)

· 1 grote ui (gesneden)

· 2 tenen gehakte knoflook

· 2 tl Gehaktkruiden

· ½ bouillonblokje (Kip of Groente)

· 100 gr Geraspte kaas

· 2 el zuivelspread

· Bieslook

· Zonnebloemolie

· Eventueel peper of zout


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit de olie in een ruime wokpan en voeg de ui en de knoflook toe. Laat dit eventjes zachtjes sudderen. Zet het vuur hoog, voeg het gehakt en de gehaktkruiden toe en bak dit rul. Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes erbij en roerbak deze even mee. Verkruimel het halve bouillonblokje, voeg een half kopje water toe en laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.


Maak intussen de aardappelpuree zoals je dat gewend bent en meng hier de helft van de geraspte kaas door.


Voeg als laatste 2 eetlepels zuivelspread toe aan het bloemkoolmengsel en roer dit nog even goed door.


Doe het bloemkoolmengsel in een flinke ovenschaal en strooi er wat gesnipperde bieslook overheen. Dek het mengsel vervolgens af met de aardappelpuree en strooi er de resterende geraspte kaas overheen.


Zet de schotel gedurende 10 minuten in de oven om de kaas te gratineren. Gebruik eventueel de laatste 2 minuten de grill-functie.


Lekker Hollands, maar toch anders. Eet smakelijk


Wil je graag koolhydraat arm eten vervang dan de aardappelpuree door een puree van knolselderij.


En voor een vegetarische variant kun je uiteraard vega-gehakt gebruiken

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page