top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Spaghetti Carbonara

Bijgewerkt op: 15 aug. 2023

Het alom bekende Italiaanse gerecht met spek en eidooiers, geliefd om te eten maar door velen ook verguisd omdat het moeilijk zou zijn om te bereiden. Maar eigenlijk is het heel eenvoudig. En nee, er gaat géén room in!


Ingrediënten (voor 2 personen):

· 250 gr verse spaghetti

· 150 gr spek (stukje)

· 4 eidooiers

· Pecorino kaas

· Zout en peper


Bereiding:

Snij het spek in blokjes van ongeveer een halve cm. Bak ze vervolgens in een droge pan, zonder boter of olie. De smaak van de Carbonara komt namelijk uit het spek en dat is vet genoeg van zichzelf. Rasp intussen wat kaas en meng dit door de eidooiers.


Kook de spaghetti met wat zout al dente, dus niet helemaal gaar.


Als de spekjes lekker gebakken zijn voeg je de spaghetti toe, rechtstreeks uit het kookvocht. Roer even lekker door elkaar, de spaghetti zal wat verkleuren doordat het spekvet zich eraan gaat hechten.


Voeg nu een soeplepel kookvocht toe en zet het vuur onder de pan uit. Wacht een paar minuten tot het iets afgekoeld is alvorens het eimengsel erbij te doen. Roer alles nu goed door elkaar tot er een homogene, romige saus ontstaat.


Serveer met wat extra kaas en bestrooi met gemalen zwarte peper.



Divertiti, oftewel geniet er van.

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page