top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Pandan Curry

Een lekker rijstgerecht dat bereid wordt op dezelfde wijze als Paella, maar dan met een Oosters tintje.


Ingrediënten (voor 4 personen):

· 200 gr Pandanrijst

· Gele currypasta

· 1 flinke ui

· 1 winterpeen

· Een halve spitskool

· 1 puntpaprika

· 70 cl groentebouillon

· Lente-ui, in ringen gesneden


Bereiding:

Snij de ui in halve ringen en snij julienne van de peen, de puntpaprika en de spitskool. Verwarm een wokpan op hoog vuur, doe er wat olie in en bak de ui aan. Voeg nu de groentes toe en roerbak alles even mee.


Schenk er een scheut bouillon op en roer zoveel currypasta erdoor als je lekker vind. Zoals altijd blijf je proeven, je kunt er altijd nog wat bij doen maar eruit halen gaat niet. Als de pasta lekker is opgelost voeg je de ongekookte rijst toe. Roer alles goed door elkaar en laat de rijst even meebakken.


Schenk er wat bouillon bij en laat zachtjes koken tot de bouillon is opgenomen door de rijst. Blijf intussen wel regelmatig roeren. Herhaal dit totdat de rijst gaar is. Dus steeds een beetje bouillon toevoegen, zoals je dat ook doet bij Paella of Risotto.


Garneer de Curry met de lente-ui en serveer er bijvoorbeeld een lekkere loempia bij met wat zoete Chilisaus.




20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page