top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Oosterse Omelet met Groente en Zoetzure Saus

Lekker makkelijk en lekker snel. Maar vooral... Lekker!


Ingrediënten (voor 2 personen):

· 6 eieren

· 250 gram Chinese roerbakgroenten

· Bami kruiden

· Sojasaus

· 1 tl Gemalen Komijn

· 1 tl Gehakte Sereh

· Chili-Knoflook-Olie

· Zoetzure saus

· 2 dikke boterhammen

· Boter


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Kluts de eieren met een scheutje Sojasaus, Komijn en Sereh. Roerbak intussen de groente en voeg daar de Bami kruiden aan toe. Bak intussen de omelet op 1 kant in de olie totdat hij bijna gestold is. Verdeel de 2/3 van de groente over de omelet en vouw dubbel.

Leg de omelet in een ovenschaal en leg de rest van de groente er bovenop. Schenk er vervolgens de zoetzure saus overheen. Hoeveel? Zoveel als jij denkt dat lekker is.

Zet de omelet 5 minuten in de oven en besmeer intussen de boterhammen met boter (Geen margarine maar gewoon echte roomboter; lekkerder en gezonder!).

Verdeel de omelet over de boterhammen en geniet er van!



Dikke boterhammen. Gelukkig kun je tegenwoordig op steeds meer plaatsen ongesneden brood kopen. Zelfs bij de betere supermarkt. Gewoon zelf lekker dik snijden en eventueel even ‘toasten’ in de oven. Hemels lekker.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page