top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Mild pittige Oosterse Curry

Ingrediënten:

· 500 gr Kippendij

· 1 rode ui, in halve ringen

· 100 gr bloemkool, in roosjes

· 100 gr snijbonen, in ruiten gesneden

· Een halve puntpaprika in ringen

· 2 flinke rozeval aardappelen in blokjed

· 100 gr worteltjes, gesneden

· 100 gr pompoen, in blokjes

· 4 flinke kastanjechampignons, in kwarten

· Gele curry pasta (is in vele varianten verkrijgbaar bij Toko of Supermarkt)

· Gesneden Sereh (citroengras)

· Naan brood


Bereiding:

Snij de kippendij in blokjes en roerbak samen met de rode ui op hoog vuur in (knoflook)olie. Voeg vervolgens de bloemkool, rozeval, pompoen en wortel toe en laat deze ongeveer 5 minuten meegaren. Doe er vervolgens naar smaak currypasta bij, blijf steeds proeven totdat het naar jouw smaak pittig genoeg is. Breng het geheel op smaak met wat zout en gesneden sereh. Voeg nu de overige ingrediënten toe en laat het geheel lekker even nog 8 minuten stoven.


De curry is klaar als de groenten lekker beetgaar zijn. Proef nog een laatste keer en doe er eventueel nog wat currypasta of een snufje zout bij.



Serveer de curry met Naan brood dat je even in de oven hebt warm gemaakt.

Smakelijk eten.

16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page