top of page
  • Foto van schrijverjanjoostfolmer

Mediterraanse schotel met Gehaktballen

Ingrediënten (3 personen):

· Een halve ui

· 2 flinke tenen Knoflook

· Een halve Courgette

· Een halve Aubergine

· 5 Kastanje Champignons

· 20 cherrytomaatjes

· 150 gram Kikkererwten

· Marrakesh Kruidenmix of Ras el Hanout

· Tomaten passata

· Peper en zout


Voor de gehaktballen:

· 500 gram Gehakt (gemengd of rund, dat mag je zelf weten)

· 1 ei

· 4 gram Marrakesh Kruidenmix

· 4 gram Gemalen Komijn

· Mosterd

· 4 gram Gehaktkruiden

· Paneermeel


Bereiding:

Meng het gehakt met de overige ingrediënten en draai er 6 ballen van. Braad de ballen in olijfolie ongeveer half gaar.

Verhit wat olie in een wokpan en bak de gesneden ui en de knoflook even aan. Voeg de Courgette, Aubergine en Champignons en de specerijen toe (naar smaak, dus vooral blijven proeven) en bak deze enkele minuten mee. Halveer intussen de Cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Laat het geheel even smoren met een deksel op de pan. Maak het geheel af met de Tomatenpassata om er een mooie saus van te maken.

Leg de gehaktballen in de saus en laat het geheel pruttelen tot de ballen gaar zijn.


Serveer met CousCous en/of Naanbrood.



Bon appetit!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2 Post
bottom of page